MEZO terápia

A gyógyászat és a kozmetika hatóanyagai akkor fejtik ki hatásukat a legintenzívebben, ha pontosan oda kerülnek - lehetőleg maximális koncentrációban -, ahol be szeretnénk avatkozni a szervezet működésében. Ez a legegyszerűbben atraumatikus mikroinjekciókkal érhető el, amelyeket az orvosolni kívánt problémától függően különböző mélységben és különböző mennyiségű hatóanyaggal végezhetünk el felületi érzéstelenítés után vagy anélkül, a testtáj ill. a páciens egyéni fájdalomtűrő képessége függvényében. A bőrfelszínhez közeli struktúrák esetében ez a legbiztonságosabb kezelési módszer az összes rendelkezésre álló közül (mint pl.: szájon át, izomba, vénába, stb...). Valójában az intrafokális injekciós kezelés továbbfejlesztett, ma már gépesített, automatizált változata.

A beadott "koktéloknak" elsősorban vizes bázisúnak kell lenniük, másrészt az orvos egyéni receptúra alapján, "mixeli" a különböző hatóanyagokat, amelyeknek összeférhetőeknek, szinergistáknak, sőt, potencírozóknak kell lenniük. Az nyilván mindenki számára evidens, hogy csak steril mixtúrákat adhatunk be és a kezelés természetesen megfelelő higiénés feltételeket igényel, ami azt jelenti, hogy kizárólag steril egyszer használatos fecskendőkkel és tűkkel és alaposan fertőtlenített bőrfelületen történhet, hiszen a testfelületen mikrosérülések (igen apró tűszúrások) keletkeznek. Minden egyes tűszúrás egy újabb kapu lehet a bőrön tanyázó kórokozó mikroorganizmusok számára, ha nem vagyunk elég körültekintőek.

Milyen problémák kezelésére alkalmazzuk a mezoterápiát?

mezoAz indikációs terület igen széles. Esztétikai oldalról közelítve az arcbőr kötőszövetének regenerálása, hialuronsavval, organikus szilíciummal, antioxidáns vitaminkomplexszel szabadgyök-megkötő, öregedésgátló, regenerációt fokozó infiltrálása a leggyakrabban alkalmazott beavatkozás.

A kezelés önmagában is ajánlott, de társítható bármilyen esztétikai célú "fiatalító" ténykedéssel, a jobb eredményért, a tartósság fokozásáért. Természetesen a nyak, a dekoltázs területén is elvégezhető az antiaging kezelés, hiszen az arc mellett, ezek a területek árulkodnak leghamarabb az évek múlásáról. A testkezelésekben is hoz új lehetőséget a mezoterápia, és ráadásul a két legfontosabb területen: jelentősen fokozza az eddigi kozmetikai differenciált cellulit terápia eredményességét a zsírszövetbe adott hatóanyagaival (pl.: CelluCare), és a helyi alakformálásban, vagyis a lefogyhatatlan zsírpárnák mobilizálásában (apasztásában).
       forrás: www.mezoterapia.hu
Adatkezelési szabályzat