Kényeztetõ luxus algapakolás

Az alga ez az örök túlélõ, már több milliárd éve létezik a földön, dacolva a különbözõ korszakokkal és klímákkal, mit sem törõdve azzal, hogy idõközben megváltozott körülötte az állat- és növényvilág.
Állítólag már az aztékok is ennek a növénynek köszönhették fittségüket, de a mai természetgyógyászok, wellness tanácsadók és kozmetikusok is esküsznek jótékony hatására. Kívül kenve, belsõleg fogyasztva egyaránt csodákra képes - állítják a hozzáértõk.

Napjainkban az egyik fõ ártalom a stressz, ami köztudottan nyomelemeket von el a szervezetbõl, az algák, vagy más néven moszatok pedig rendkívül sok nyomelemet tartalmaznak. Ezek a nyomelemek szükségesek a szervezet számára a megfelelõ méregtelenítéshez, ahhoz, hogy a méreganyagok távoztával helyreálljon az anyagcsere, és mivel az izületi bántalmakat is többnyire a szövetekben megülõ méreganyagok okozzák, enyhíti a reumás fájdalmakat is.

Magas szerves jód tartalmának köszönhetõen igen hatásos a szmog ellen is. Klorofiltartalmának tulajdonítható a kiváló baktériumölõ és sejtújraépítõ hatása, ami a fiatalság megõrzésében óriási szerepet játszik. Mint erõs antioxidáns jótékony befolyásolja a vér zsírszintjét, így lassítva az érelmeszesedést.Mi sem természetesebb, mint hogy a wellness igyekszik kihasználni az alga ezen jótékony tulajdonságait nemcsak a szépítészetben, de a gyógyászatban is.

A különféle algákból meleg pépes változatot készítenek, amit vagy a hátra vagy a combokra, vagy az arcra kennek. A hátra kent terápiánál elsõsorban a reumás fájdalmakat, mozgásszervi panaszokat orvosolják vele. Ilyenkor a gyulladáscsökkentõ tulajdonságát aknázzák ki. A combokra, csípõre felvitt meleg algás pépet sokszor még be is tekercselik, fokozva ezzel az izzasztó hatást, ami nagymértékben segíti a méreganyag távozását, a zsírpárna "elolvadását", ami kiváló ellenszere a narancsbõrnek.

Ugyanakkor az algapakolásból a bõr különféle vitaminokat vesz fel, amik közül az E-vitamin és a szelén a bõr feszességét fokozza, tehát mondhatnánk azt is, hogy mintegy "kettõ az egyben" módon segíti a bõr szépségének megõrzését.
Adatkezelési szabályzat